نگرانی ترکیه از افزایش اسلام ستیزی در اروپا
نگرانی ترکیه از افزایش اسلام ستیزی در اروپا
مولود چاووشاوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه پس از دیدار با کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه در آنکارا طی یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک گفت: افزایش نژادپرستی و اسلام ستیزی در اروپا نگران کننده است. انتظار داریم تمام اقدامات لازم برای تامین امنیت مساجد و انجمنهای جامعه ترک و مسلمان در این کشور انجام شود.
به گزارش آناتولی، وی تاکید کرد: به ویژه گفتمانهای منفی برخی سیاستمداران، نگرانیها را نسبت به رشد اسلام ستیزی در آینده افزایش میدهد. چاووشاوغلو با اشاره به روابط تاریخی ترکیه و فرانسه در زمینههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی گفت که در دیدار با همتای فرانسوی خود بر ادامه همکاریها در برابر چالشهای منطقهای و جهانی توافق کردند. وی تصریح کرد: در این دیدار مسائل منطقهای مانند اوکراین مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
همچنین بخوانید: مهمت نوری ارسوی، وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه در گفتوگو با خبرگزاری آناتولی
ممکن است در همه چیز به اتفاق نظر نرسیم، اما این مانع از گفتگو و همکاری با یکدیگر نمیشود. همیشه با گفتگو از اختلاف نظرها کاستهایم. چاووشاوغلو با بیان اینکه انجام یک سفر در سطح روسای جمهور برای دو کشور مفید خواهد بود، گفت: امروز رایزنیهای خود را در مورد آفریقا و دیگر مسائل منطقهای و در مورد سوریه انجام دادیم. چاووشاوغلو همچنین اظهارات اخیر امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در الجزایر را “مایه تاسف” خواند، زیرا ترکیه هیچ کشوری را به عنوان رقیب در آفریقا یا سایر نقاط نمیبیند. او گفت: “ترکیه از جمله کشورهای قابل اعتماد است.
بنابراین درست نیست که ترکیه را به عنوان یک رقیب ببینیم.” ماکرون هفته گذشته در یک دیدار سه روزه از الجزایر، مدعی شد که شبکههایی که از روسیه، چین و ترکیه سرچشمه میگیرند، “تبلیغات ضد فرانسوی” را در آفریقا انجام میدهند. چاووشاوغلو با اشاره به اینکه ترکیه قاره آفریقا را شریکی برابر میبیند، گفت: اگر فرانسه برای بازگشت به برخی کشورهای آفریقایی مشکل دارد، میتوانیم به فرانسه کمک کنیم، زیرا ترکیه شریک قابل اعتمادی است. ما معتقدیم فرانسه از عقل سلیم دست نخواهد کشید.
او افزایش بیگانه هراسی و نژادپرستی در اروپا را محکوم و تاکید کرد که ادامه مبارزه با اسلام هراسی، یهودستیزی، افراط گرایی و بیگانه هراسی به نفع هر دو کشور است. چاووشاوغلو همچنین گفت که کشورش انتظار دارد اقدامات لازم برای امنیت مساجد فرانسه و همچنین گروههای ترک و مسلمانان در آنجا انجام شود. وی با بیان اینکه امیدوار است جامعه ترک مقیم فرانسه در عین حفظ روابط خود با ترکیه، هرچه بهتر با جامعه فرانسه سازگار شود، افزود: برای فرانسه مهم است که اقداماتی را برای تسهیل و تشویق آنها انجام دهد.
وزیر خارجه ترکیه با بیان اینکه ترکیه و فرانسه روابط عمیق سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دارند، گفت: توافق کردهاند همکاریها را در برابر چالشهای منطقهای و جهانی ادامه دهند. وی افزود: روشن است که ما در همه چیز با فرانسه موافق نیستیم. ممکن است در همه چیز به توافق نرسیم، اما این مانع از گفتگو و همکاری ما نمیشود. ما همچنین شاهد کاهش اختلافات از طریق گفتگو هستیم. صحبت کردن با یکدیگر سالم تر از صحبت کردن در مورد یکدیگر در محیطهای مختلف است. کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه نیز گفت: نقش ترکیه را ستایش میکنیم و به جناب وزیر چاووشاوغلو تبریک گفتم. زیرا در ماه ژوئیه به موفقیت بسیار مهمی در زمینه غلات دست یافتند.
کولونا در این نشست خبری که پس از دیدار با چاووشاوغلو در آنکارا صورت گرفت، با بیان اینکه با وزیر خارجه ترکیه از آغاز ماموریت خود تا کنون درباره بحران اوکراین و مسایل مختلفی گفتوگو کردهاند، اظهار داشت که در ادامه دیدار رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه و امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، در ماه ژوئیه باید گفتوگو را در مورد همه مسائل مشترک عمیقتر کنند.
وی با اشاره به اینکه در دیدار با چاووشاوغلو، در مورد جنگ اوکراین صحبت کردهاند، تصریح کرد: بر لزوم حفظ مواضع خود در قبال روسیه با قاطعیت تاکید کردیم. بیایید تعداد موضوعات مورد توافق را افزایش دهیم و در مورد آنها بحث کنیم حتی اگر هر از گاهی اختلاف نظر داشته باشیم.
کولونا با بیان اینکه روسیه به یک کشور مستقل و دارای حاکمیت حمله کرد و قوانین بینالمللی را نقض کرد، تاکید کرد: امیدوارم روسیه متوجه شده باشد که کشور خود را در بن بست قرار داده است. در بسیاری از کشورهای جهان دشواریهایی بسیار فراتر از خود ایجاد کرده است. وی در ادامه سخنان خود درباره سند انتقال غلات که در استانبول امضا شد، نیز گفت: نقش ترکیه را ستایش کردم و به جناب وزیر چاووشاوغلو تبریک گفتم. زیرا در ماه جولای به موفقیت بسیار مهمی در زمینه غلات دست یافتند.